WordPress optimizacija sajta

Brzina učitavanja WordPress web sajtova je jedan od najbitnijih faktora koje Google uzima u obzir prilikom pozicioniranja web sajta.

WordPress optimizacija brzine učitavanja web sajta

Brzina učitavanja i otvaranja stranica web sajta može imati veliki značaj ukoliko se sajt veoma sporo i dugo otvara. U tom slučaju postoji velika verovatnoća da će posetilac napustiti web sajt i preći na neki drugi i na taj način se može izgubiti potencijalni klijent koji će otići na konkurentski web sajt. Zato je neophodna WordPress optimizacija brzine učitavanja.

Brzina učitavanja WordPress web sajta je bitna za optimizaciju, ali i za korisnike koji ga posećuju. Od brzine učitavanja web sajta zavisi protok informacija, na koji način će one biti prikazane i koliko dugo će posetiocu trebati da pretraži i pregleda sve bitne informacije koje želi.

Postoji mnogo načina za optimizaciju koda sajta, HTML / CSS / Javascript koda, baš kao i slika, da bi se smanjilo vreme učitavanja stranice i ubrzao sajt. Google daje odlične sugestije i predloge najboljih praksi koje možete da primenite da biste smanjili vreme učitavanja stranice.

Ukoliko imate mogućnosti i ako se vaš web sajt trenutno hostuje na deljenom hostingu, razmislite o prelasku na VPS (virtual private server) server. VPS serveri obično dozvoljavaju sajtovima da koriste znatno više resursa servera (imaju više CPU i memorije na raspolaganju).

wordpress-brzina-ucitavanja
wordpress-vps-hosting

Hajde da zaključimo

  1. Brzina učitavanja web sajta utiče na zadovoljstvo korisnika, upotrebljivost sajta (site usability) kao i na konverziju;
  2. Google koristi brzinu učitavanja sajta kao manje bitan faktor rangiranja, mada može biti i drugačije ukoliko su konkurentski sajtovi po ostalim kriterijumima slični;
  3. Vreme i brzina učitavanja sajtova može se znatno smanjiti nadogradnjom na kvalitetniji web hosting i primenom predloga i sugestija najboljih praksi koje pruža Google.

Izrada WordPress Sajtova

WordPress Web Dizajn usluge po sistemu ključ u ruke

WordPress Web Dizajn

Prilagodljiv / Responsive mobile first WordPress web dizajn.

WordPress Teme Elementor

Razvoj unikatnih WordPress tema sa najboljim alatima.

WooCommerce WordPress

Razvoj Internet prodavnica za male i velike biznise.

WordPress SEO optimizacija

Optimizacija WordPress web sajtova, tema i web hostinga.

Održavanje WordPress sajta

Održavanje WordPress platforme, sadržaja i plaginova.

WordPress SSD Hosting

Super brzi SSD web hosting "LiteSpeed Enterprise" za WordPress.

WordPress optimizacija brzine

Optimizacija brzine učitavanja WordPress web sajta .

WordPress sigurnost i zaštita

Da li ste zaštitili svoj web sajt? Ako niste mi znamo kako.

Google Biznis Lokacija

Prezentacija vašeg biznisa na Google Biznis platformi.

Klijenti su i prijatelji

Naši klijenti razmišljaju van ustaljenih okvira i spremni su da pomeraju granice.

google

5.0

google-rating

Hajde da zajedno kreiramo strategije koje stvaraju jedinstven i inovativni digitalni pristup!

Upotreba kolačića (eng. Cookies)

Kao i većina web sajtova, koristimo kolačiće. Omogućavaju nam da Vam pružimo najbolje iskustvo pregleda i pomažu nam da razumemo kako koristite našu web stranicu.